СВЯТКУВАННЯ ВСЕСВІТНЬОГО ДНЯ АРАБСЬКОЇ МОВИ

NOVINI_9_0

 

18 грудня 2019 р. студенти арабського відділення долучилися до святкування Дня арабської мови, що відзначається в усьому світі з 1973 р., від часу, коли арабська мова була визнана робочою мовою ООН.

Соціолінгвістичні параметри сучасної арабської мови, актуальність знання мови Корану, глибокий культурний потенціал традицій арабської спільноти – головні аргументи на користь популярності і актуальності спеціальності «арабська мова та література».

Ректор університету Володимир Казарін запевнив студентів, що арабський світ у сьогоднішньому бурхливому економічному житті Світу посідає одну з ключових позицій. Вибір студентів-арабістів вивчати мову однієї з найчисельніших культурних спільнот планети – це прагматичний і надійний крок для майбутньої кар’єри й чудовий стартовий майданчик для реалізації потенціалу сучасної молоді. Директор інституту філології та журналістики Світлана Кузьміна подякувала студентам за успішність у навчанні і активність у громадському житті факультету. Доцент кафедри зарубіжної філології Володимир Підвойний у своїй доповіді окреслив перспективи наукової роботи студентської молоді на базі орієнталістичних бібліотек України – бібліотеки колекції академіка А. Кримського та особового книгозібрання Омеляна Пріцака, в яких арабістика посідає одну з провідних позицій.

Студенти підготували різнопланові доповіді, у яких продемонстрували свої знання арабської мови та літератури, історії та культури країни арабського світу, зазирнули у потаємні лабіринти арабського гумору.