СВЯТКУВАННЯ 105-РІЧЧЯ ТАВРІЙСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ІМЕНІ В.І. ВЕРНАДСЬКОГО

     20 жовтня 2023 року в Актовій залі Таврійського національного університету імені В. І. Вернадського  відбувся урочистий захід з нагоди 105- річниці від дня заснування Університету. Програма святкування розпочалася з виконання Державного Гімну України  та хвилини мовчання на вшанування пам’яті українських воїнів і мирних громадян України, які загинули у війні, що розв’язав російський агресор. Ведучі, студентки першого та другого курсу Університету, Діана Черепанова та Еліна Татаринова, привітали викладачів, студентів, аспірантів, докторантів, працівників, випускників, гостей зі святом, ознайомили з основними віхами славетної історії університету. Після короткого відеоролика, який нагадав всім глядачам історію становлення нашого університету, той нелегкий, але цікавий і творчий шлях, що пройшов Таврійський за ці 105 років, з вітальним словом до присутніх звернувся проректор з науково – педагогічної діяльності та інноваційного розвитку  Олександр Бессараб,  він привітав з річницею та зазначив: «Протягом століття  Університет став свідком важливих змін та перетворень, він став борцем за право на освіту, незалежно від віку, статі, громадянства, національності, політичних, релігійних чи інших переконань, місця проживання, мови спілкування та походження, є безперечним орієнтиром, Alma mater для багатьох поколінь.» Почесним гостем заходу став видатний академік Олексій Скаленко, який поділився своїми враженнями щодо важливості збереження наукового і інтелектуального спадку навчального закладу та щиро привітав з ювілеєм всіх  в залі. Долучилася до палких привітань і голова студентського самоврядування Юлія Попіка, представниця від студентів, які є майбутнім обличчям нашого Таврійського зі словами : «Обіцяємо залишатися такими ж активними й позитивними студентами. Безперечно у нас у всіх різні життєві шляхи, але єдине, що залишається спільним для всіх нас – це часточка Таврійського в серці. І десь, хтось скаже: «Та це просто універ», а я з впевненістю скажу: «Таврійський– це набагато більше, Таврійський – це я і ти».»

Церемонію нагородження провели проректори: Олександр Бессараб та Володимир Ноженко.  З теплими словами найщиріших привітань, найкрашим працівникам, науковцям, студентам вручили похвальні грамоти та подяки за свою відданість і відмінний професіоналізм. Зачитав наказ про нагородження, студент другого курсу, Подоба Даниїл.

     Не менш вражаючим було почути музичні твори у виконанні студентів та викладачів ННІ “Донецької державної музичної академії імені С.С.Прокоф’єва” Таврійського національного університету імені В.І.Вернадського, які стали вишуканим музичним подарунком для всіх учасників заходу. Неперевершений концерт класичної музики, співу, хореографії, який створив святковий настрій та  передчуття чогось неймовірного. Справжньою родзинкою був Вітторіо Монті “Чардаш,” у виконанні Лауреатів Міжнародних та Всеукраїнських конкурсів Єрофея Бондаренко (скрипка) клас Доцента Глазунова О.О. та викладача кафедри  Владислава Мокрицького (фо-но) – який викликав справжній фурор у публіки. Музична Академія не припиняє дивувати  нас своєю  неймовірною творчістю.

     Особлива подяка всій Таврійській спільноті за неймовірну атмосферу, що заряджає енергією та найкращі побажання, зокрема невичерпної енергії, нових здобутків і подальших успіхів в Соборній, сильній, процвітаючій Україні!

МИРНОГО НЕБА ВСІМ НАМ!

До нових зустрічей! Разом до Перемоги! Слава Україні! Крим – це Україна!

ВІДЕО ВИСТУПУ
ВІДЕО ВИСТУПУ