ТАВРІЙСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІМЕНІ В. І. ВЕРНАДСЬКОГО ЗМІЦНЮЄ МІЖНАРОДНУ ДІЯЛЬНІСТЬ

 

У рамках міжнародної ініціативи COIL Collaboration між американськими та українськими університетами розпочинається співпраця між Північно-Західним Віста-Коледжом Техаського Університету (Аламо, Сан-Антоніо, США) та Таврійським національним університетом імені Володимира Івановича Вернадського (Київ, Україна).

Проєкт реалізується завдяки професійній співпраці професорки Північно-Західного Віста-Коледжу Техаського Університету Брені Бучальські та викладачки Інституту філології та журналістики ТНУ, доцента кафедри слов’янської філології та журналістики Гаяни Юксель.

 

У другому семестрі 2022-2023 навчального року у семестровий курс “Злочинність в Америці”, який викладає Бреня Бучальські доданий тематичний модуль зі співпраці з ТНУ імені В. І . Вернадського. Відповідно такий же модуль доданий до у плану викладання дисципліни “Практикум журналістської майстерності” від доцента Гаяни Юксель.

У рамках курсу буде провено 3 лекції для американських та українських студентів на теми “Міжнародне право”, “Міжнародні суди”, “Міжнародне гуманітарне право”, після чого студентам запропонують проведення власного дослідження.

Результаті сумісної праці планується представити у квітні цього року.

У співпраці з Північно-Західним Віста-Коледжа візьмуть участь студенти ТНУ, які навчаються на 3 курсу, групі 061-31б спеціальності “Журналістика”.

Інтеграції нових освітніх модулей в навчальну програму через використання дистанційних віртуальних освітніх технологій дають можливість провести у синхронному та асинхронному режимі лекції, практичні або семінарські заняття, отримати навички та обмін досвідом.

 

Українські майбутні журналісти при цьому не просто розповідають про ситуацію в Україні, а стають певними освітними амбасадорами своєї країни.

Ініціатива COIL Collaboration реалізується в Україні через «Академію інтернаціоналізації», що адмініструється Американськими радами з міжнародної освіти ASTRA/ACCELS за підтримки ініціативи Education USA від Посольства США в Україні.

Участь в ініціативі спрямована на об’єднання українських та американських викладачів університетів та студентів.