УКРАЇНА СОБОРНА. РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ!

   Основоположними віхами для українського державотворення стали дві рівнозначні за вагомістю події  української історії: проголошення незалежності Української Народної Республіки й Акт Злуки українських земель.

   Цьогоріч 22 січня 2023 року виповнилася дата – 105 років  проголошення незалежності Української Народної Республіки,  основоположної віхи українського державотворення.

   22 січня 1918 року вперше у XX столітті українці проголосили незалежність  власної держави – Української Народної Республіки. 24 серпня 1991 року відбулося її відновлення.

   Термін “соборність” має кілька значень. Це і об’єднання в одне державне ціле всіх земель, заселених певною нацією на суцільній території. А також і духовна консолідація всіх громадян держави, їх згуртованість, незалежно від національності. Але соборність – це також і територіальна цілісність держави. Тому в нашому сьогоденні, звільнення від російського окупанта всіх українських земель є нашою спільною метою.

   Ідея соборності була і залишається базовою національною цінністю українців. А нині вона є ще обов’язковою передумовою успіху нашого спротиву зовнішній агресії. Сьогодні        Соборність для України – деокупація всіх територій України, захоплених ворогом, відновлення єдності із Донеччиною, Луганщиною та Кримом. Соборність передбачає не лише пам’ять про спільне минуле, а й потребує згуртованої співпраці заради майбутнього.

“Вертаємо своє. Соборність – мета перемоги”