ВІДБУЛАСЯ ПРЕС-КОНФЕРЕНЦІЯ, ПРИСВЯЧЕНА ВИСВІТЛЕННЮ КУЛУАРНОГО РІШЕННЯ ЧИНОВНИКІВ МОН ЩОДО ЛІКВІДАЦІЇ УНІВЕРСИТЕТУ

Сьогодні, 24.01.2024 року  відбулася пресконференція в Таврійському національному університеті імені В.І.Вернадського, на якій було оголошено про  кулуарне рішення чиновників МОН щодо ліквідації Університету.  Рішення про яке Адміністрація закладу дізналася із соціальних мереж.  Ця новина викликає серйозне занепокоєння серед студентів, викладачів та всієї громадськості.

 

Навіть у часи внутрішнього і зовнішнього тиску, освіта залишається ключовим елементом суспільного розвитку.

 

Ліквідація Таврійського виглядає не лише, як збільшення безробіття в освітньому секторі, але й як атака на освітні цінності та можливості молодого покоління, створює загрозу втрати не лише освітнього закладу з великою історією та академічним  надбанням, а й втрати національного зв’язку з Кримом.

 

Крим – це невід’ємна частина України, і не можна допустити ліквідацію освіти та культурного спадку на цій території. Влада не повинна заради примхи чи власних інтересів знищувати цінності освіти та національний об’єднавчий зв’язок.

 

Адміністрації Таврійського національного університету відкрита до спілкування, з готовністю взаємодіє з громадськістю. На всі запитання представників  засобів масової інформації для висвітлення питань: Редакції газети «Кримська світлиця», Незалежна газета, газета Наша Версія, телеканалу ICTV, КРИМ.РЕАЛІЇ TV, Телеканал Прямий, KoshoveNko TVUA , Суспільне Новини  –  було надано повні відповіді та важливу інформацію.

 

Екс-уповноважений Верховної Ради України з прав людини  Денісова Людмила підтримує Таврійський національний університет імені В.І. Вернадського та висловлює своє обурення цим рішенням! Разом захистимо освіту та національні цінності.

 

Ми закликаємо громадськість об’єднатися і висловити своє обурення цій ситуації.

 

Захищаємо право на якісну освіту та боремося проти недалекоглядних рішень, які можуть вплинути на майбутнє нашого суспільства.

 

Таврійський – Крим -Україна! Разом до Перемоги!