ВІДБУВСЯ КРУГЛИЙ СТІЛ «АНТИКОЛОНІАЛЬНИЙ ДИСКУРС У СУЧАСНОМУ НАУКОВО-МЕДІЙНОМУ ПРОСТОРІ ЯК ПЕРЕДУМОВА РЕІНТЕГРАЦІЇ КРИМУ» НАВЧАЛЬНО-НАУКОВОГО ІНСТИТУТУ ФІЛОЛОГІЇ ТА ЖУРНАЛІСТИКИ

19 жовтня 2023 року в рамках ІІ Міжнародної науково-практичної конференції ТНУ ім. В.І. Вернадського до 105-ї річниці від заснування університету відбувся Круглий стіл «Антиколоніальний дискурс у сучасному науково-медійному просторі як передумова реінтеграції Криму» Навчально-наукового інституту філології та журналістики.

Круглий стіл складався з пленарного засідання, де було охоплено питання пропаганди як прояву колоніалізму, мовно-літературні  й перекладацькі проблеми, шляхи реінтеграції Криму, взаємовідношення України та Азербайджану, постколоніальні студії у Польщі як приклад для України. 

У межах Круглого столу працювали дискусійні панелі, де продовжилося фахове обговорення загальної науково-медійної теми. Зокрема, працювала панель журналістів-теоретиків і практиків: «Комунікативні аспекти сучасного медіапростору». 

Літератори, творці сучасної української літератури, професійні науковці обговорювали нагальні питання антиколоніального дискурсу на панелі «Проблема національної ідентичності в українській та світовій літературі». 

Панель «Актуальні проблеми сучасної лінгвістики та перекладу в умовах глобалізаційних процесів» порушила гострі питання формування національної свідомості крізь призму вивчення української, кримськотатарської мов, інших мов, що є предметом вивчення наших студентів і викладачів.

Щиро дякуємо учасникам: організаторам, доповідачам, слухачам за порушення актуальних проблем сьогодення, питання й відповіді, міркування й пропоновані шляхи вирішення повернення Криму до України й повернення Таврійського до Криму.

Слава Україні!