ВІДВІДУВАННІ ЗАХОДИ СТУДЕНТАМИ ПОЛІТОЛОГАМИ

NOVINI_9_0

17 жовтня 2018 року студенти за ініціативи Навчально-наукового гуманітарного інституту та кафедри Філософії та історії, прийняли участь у дискусії на тему «Роль Зелених у сучасному світі». Учасники заходу обговорили тенденції розвитку Зеленого руху в Україні та світі.

Спікерами дискусії були: Пер Гартон – шведський політик, соціолог та журналіст, екс-депутат Парламенту Швеції та Європейського Парламенту, співзасновник Зеленої Партії Швеції (Miljöpartiet). Модератором заходу виступила Мрідула Гош – Східноєвропейський Інституту Розвитку.

Дискусія мала на меті підвищити рівень зацікавленості українського суспільства в екологічних проблемах та розвитку екологічних ініціатив, як засобу вирішення цих проблем у світі.

Пер Гартон відзначив: «Весь світ взаємопов’язаний, коли йде мова про екологічні проблеми. Якою б розвиненою не була окрема країна, не можна раз і назавжди вирішити питання в рамках тільки її кордонів. Ми приречені на співпрацю з усім світом, інакше окремі успішні ініціативі на вузьких територіях нічого не дадуть».

 

В жовтні 2017 року відбулися зустрічі студентів політологів  під керівництвом викладача кафедри Філософії та історії к.ф.н., доц., Тимошенко Т.С. з керівниками відомої в нашій країні політичної партії – Партія Зелених України (ПЗУ).

Екс-міністр екології та природних ресурсів України, народний депутат 2-го скликання Сергій Курикін, докладно розкрив ідеологічні основи ПЗУ, важливість міжнародної співпраці партії з екологічним рухом Європи, екологічну світову доктрину. Цікавою виявилась молодіжна спрямованість екологічного руху в Україні, яку представив Голова Секретаріату Київської міської партійної організації – Сергій Луговик.

 

9 лютого 2018 року студенти І-го курсу спеціальності «Політологія» Навчально-наукового гуманітарного інституту під керівництвом викладача кафедри Філософії та історії к.ф.н., доц., Тимошенко Т.С. прийняли участь у престижному науково-популярному заході «V БАНДЕРІВСЬКІ ЧИТАННЯ» – Місія України та національні інтереси в глобалізованому світі.

Захід відбувся в Колонному залі Київської міської адміністрації. В. Верещук (студ.): «Під час обговорень ми спілкувались з лідерами політичних партій, народними депутатами, а також з  відомими широкому колу прихильниками правої ідеології. Представлена тематика за своїми питаннями видалась дуже цікавою та дискурсивною».

Питання до дискусії:

  1. Проблеми геополітики та міжнародних відносин в ідеології націоналізму;
  2. Українські національні інтереси й геополітичні проекти;
  3. Підґрунтя геополітичної суб’єктності України.

Регулярні націоналістичні читання є відкритим форумом, що об’єднує націоналістичну думку. Важливим завданням заходу є демонстрування українській громадськості, що прихильники правих ідей мають вагоме інтелектуальне підґрунтя, та здатність конкурувати з ліберальним мейнстрімом.

10 лютого 2018 року знову цікавий науково-практичний дискурс. Цього разу студенти І-го курсу спеціальності «Політологія» Навчально-наукового гуманітарного інституту за підтримки викладача кафедри Філософії та історії к.ф.н., доц., Тимошенко Т.С. потрапили на філософські дебати, які відбулися за участі сучасних провідних молодих науковців, філософів, блогерів: «ФЕОДАЛІЗМ VS ГУМАНІЗМ. Що відбувається зі світом?»

Захід відбувся в центрі Києва в «Книгарні Є», пряма трансляція надала можливість побачити полеміку видатних особистостей в реальному часі.  А. Косенко (студ.): «Позасумнівом цікаво бути свідком і в той же час учасником дискусії такого рівня. Цікаві філософські думки, нестандартне мислення,  оригінальність в підходах у вирішенні проблем викликає у нас неабиякий інтерес і бажання займатись наукою».

Питання до дискусії:

  1. Які країни сьогодення дійсно відповідають критеріям модерної держави?
  2. Чи залишається модернізація актуальною та пріоритетною візією політичних філософів?
  3. Чи постають перед світом нові непередбачувані виклики?

Свого часу саме ідеї просвітників гуманістів посприяли буржуазним перетворенням у Франції, а незадовго до того – появі Сполучених Штатів Америки. З’явились перші зразки модерної сучасної держави. Феодалізм, як державний лад, урухомився до свого присмерку. Модерна держава припускає чіткий розподіл на незалежні гілки влади, відсутність суспільних станів та спадкових привілеїв у політичних та державних посадах, рівність всіх перед законом та інституційну змогу відстояти свої права.

Студентки першого курсу – політологи, в лютому 2018 року зустрілись з засновником International NLP-University, членом координаційної ради Інтернаціональної асоціації тренерів НЛП (IAT NLP) к.п.н. Вс.В. Зеленіним – автором розробок в сфері психологічної практики. Відбулась презентація книги, яка за своєю тематикою корисна для політологів, ідеологів і  для тих хто за своєю діяльністю має справу з політичною и соціальною психологією, маркетингом і політтехнологіями, а також дипломатам та журналістам.

Всеволод Зеленин: «Сегодня у меня в руках ПЕРВЫЙ сигнальный экземпляр моей новой книги «Основы мифодизайна: психотехнологии управления медиареальностью».

Если кратко, то книга о том, как при помощи создания коммерческих, политических, исторических, военных и других мифов кодируют и перекодируют массовое сознание».