ВІТАЄМО З 161 РІЧНИЦЕЮ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ В. І. ВЕРНАДСЬКОГО!

Сьогодні ми вшановуємо пам’ять видатного українського вченого та гордо називаємо його батьком біосфери та піонером геохімії.

Його роботи в галузі геохімії, біохімії та геології змінили наше розуміння природи та її процесів, –  Володимир Іванович Вернадський, чиє ім’я носить наш університет, — це не лише великий науковець, а й справжній патріот України.

 

Він завжди надихався красою своєї Батьківщини, цікавився і знав її історію, був закоханий в її природу, багато зробив для розвитку української науки і культури, і навіть мав прізвисько «упертий хохол».

Любов до України віддзеркалювалася в кожному його кроці, в кожному дослідженні. Не менш важливим для Вернадського було мистецтво, яке він вважав не просто частиною культурного спадку, а інструментом для пізнання природи, людини та Космосу. У своїй творчості вчений поєднував науку, релігію, філософію та мистецтво, вбачаючи в цьому шлях до істини.

 

Українське мистецтво, література та мова завжди були для Вернадського джерелом натхнення. Так, серед його улюблених поетів завжди перебував Тарас Шевченко, а книжечка віршів Кобзаря супроводжувала його навіть у наукових експедиціях.

День за днем ми пам’ятатимемо його внесок у розвиток науки, культури та українського духу.