В’ЯЧЕСЛАВ ЧОРНОВІЛ: ПОСТАТЬ НА ТЛІ ЕПОХИ (ДО 80-РІЧЧЯ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ)

NOVINI_9_0

3 квітня 2018 р. студенти Навчально-наукового гуманітарного інституту, кафедри філософії та історії відвідали Інститут історії України НАН України, де відбувся круглий стіл «В’ячеслав Чорновіл: постать на тлі епохи (до 80-річчя від дня народження)». Співорганізаторами якого разом з Інститутом виступили Національний педагогічний університет імені М.П.Драгоманова та Таврійський національний університет імені В.І.Вернадського.

У засіданні круглого столу взяли участь науковці, архівісти, бібліотекарі, викладачі та студенти. Одним з виступаючих науковців був наш завідуючий кафедри філософії та історії Доценко Віктор Олегович, який виступив з доповіддю «Громадські організації Київщини в період перебудови (1985-1991 рр.)».

Учасники «круглого» столу обговорили проблеми ролі особистості та політичної еліти в історії держави, формування національно-демократичного руху в Україні та ін. До уваги присутніх були представлені тематичні виставки з фондів Національної історичної бібліотеки України та Центрального державного архіву громадських об’єднань України про діяльність В’ячеслава Чорновола.

Студенти-історики залишилися в захваті від можливості прийняти участь в заході,де виступають такі науковці як Майборода Олександр Микитович та Кульчицький Станіслав Владиславович. Ми вдячні інституту історії України за такий неоціненний досвід.