ЯКЩО Є МЕТА– ІДИ ДО НЕЇ!

NOVINI_9_0

12 березня 2018 року в актовому залі Таврійського національного університету ім. В.І.Вернадського відбулася зустріч з представниками Управління Верховного комісара з питань біженців ООН. Волонтери ООН сприяють розвитку і миру в усьому світі.

Студенти мали змогу познайомитися з Рупмані Четрі , представником ООН з Індії. Вона протягом року працювала в Україні волонтером і допомагала людям з інвалідністю. Рупмані поділилася з нами історією свого життя, яке видалось досить непростим. Ще з дитинства дівчинка мала проблеми зі слухом. Це дуже заважало їй спілкуватись з іншими і працювати. Батьки Рупмані не знали, що з цим робити, адже в сім’ї такі порушення були лише в неї. Тепер вона спілкується з іншими через власного перекладача. Однією з мрій Рупмані завжди була робота в ООН. Друзі та рідні не підтримували її в цьому, так як вважали, що вона не зможе вільно працювати. Незважаючи на все, Рупмані йшла до своєї мети і все-таки отримала роботу в ООН. Тепер вона відстоює права людей з інвалідністю і допомає іншим.

Рупмані Четрі довела всім на власному прикладі, що люди з вадами також можуть працювати. Головне іти до своєї мети і не втрачати надію! Зустріч пройшла досить позитивно. В кінці Рупмані запропонувала пограти цікаву гру, щоб розважатись. Студенти мали скласти слово волонтер лише жестами. Усім було дуже цікаво і весело. Рупмані Четрі настільки позитивна і емоційна жінка, що дещо з її розповіді студенти розуміли і без допомоги перекладача.
                                                                                                                                                     Аліна Тисевич
                                                                                                                                                     Діана Дяденчук