СХІДНИЙ ЗАХІД!

NOVINI_9_0

13 березня у актовій залі ТНУ ім. В. І. Вернадського відбулася чудова подія, присвячена ролі жінки у східній культурі. Захід організовувався жіночою громадською організацією “Мар’ям” в рамках Днів іноземних мов, яку проводить кафедра зарубіжної філології протягом лютого-березня 2018 року.

Не дивно, що ця подія відбулася після святкування жіночого і весняного свята – 8 березня! Адже роль жінки у суспільстві дуже значна. І кожна – заслуговує на свої права та обовязки.

Поринути у загадковий світ Сходу вдалосяне лише студентам, а й працівникам університету. Усі мали змогу на власні очі побачити різні техніки зав’язування хіджабів та  українських хусток у виконанні  Оксани Косміни(кандидат історичних наук,старший науковий співробітник Інституту природознавства НАН). Також жінказазначила, що обмін інформацією є дуже важливим для ознайомлення студентів з культурою інших народів. Представники організації “Мар’ям” затвердили, що хіджабів боятися не потрібно, адже це – національна частина одягу. Тим паче, і в українських, і в мусульманських жінок  здавна було прийнято покривати чимось голову.Саме завдяки таким заходам, спростовується стереотиппро одяг жінки-мусульманки.

Приємним закінченням стало куштування східних солодощів та арабської кави, приготовленої за спеціальною рецептурою. А також усі охочі мали змогу залишити на своєму тілі «мехенді» – малюнок на тілі, розписаний хною тазробити світлини у чудовій фотозоні.
                                                                                                                                                                Надія Огородник