З ПЕРШИХ ВУСТ: «ПОЗНАЙОМИМОСЬ?»

NOVINI_9_0

Ви ще не знаєте голів студентських рад ваших навчально-наукових інститутів?!.. Тоді  тут і зараз: знайомтесь! 

Щедрікова Олена Олександрівна – голова студентської ради навчально-наукового інституту муніципального управління та міського господарювання:

− Я з м. Кривого Рогу. Навчаюся на четвертому курсі, спеціальність «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології». Коли в серпні 2015 року я прийшла на знайомство з групою та викладачами, нам відрекомендували тодішнього голову. У той момент я подивилася на нього і сама собі сказала : «Я повинна бути головою!»… У кінці навчального року ця посада була моєю. J

У нас в інституті гарні люди, які мені допомагають (я їх не змушую і не б’ю, вони мене не бояться − це все чутки).

Головне − правильно організувати свій час і перевіряти свої розпорядження. Це мій секрет успіху.

Колега Юрій Романович – голова студентської ради навчально-наукового інституту філології та журналістики:

− Я навчаюсь на другому курсі, спеціальність «Східні мови та література (переклад включно)». Я хочу розвивати наш інститут та робити його кращим. З листопада минулого навчального року я був першим заступником голови, а з березня став повноцінним головою студентської ради інституту. Насправді дуже складно все встигати, оскільки ми обмежені часом. Допомагає моя права рука, мій перший заступник. Цього семестру ми вже сформували повноцінну команду, тому вже легше. Планів у мене багато, але кажуть, щоб вони збулись, треба їх приховувати! J Це велика відповідальність. Інколи дуже складно! Бувають моменти, коли хочеться все кинути, але згадую, для чого і для кого хочу це робити − і стає легше. Іду далі!

Мадяр Іванна Василівна – голова студентської ради навчально-наукового гуманітарного інституту:

− Я навчаюсь на другому курсі, спеціальність «Політологія». Бачила багато проблем у своєму інституті, тому хотілось усе змінити на краще. Взагалі я ще в старших класах потрапила до шкільного парламенту – сподобалось! В університеті вирішила спробувати стати головою студради. Я безмежно люблю наш інститут, хоча негатив, звичайно, є. Приємно, що студенти нашого інституту дуже творчі, щирі особистості, хоча такі різні!..

Фисан Богдана Юріївна − голова студенської ради навчально-наукового інституту управління, економіки та природокористування:

 Я народилась і мешкала на Тернопільщині, але багато часу проводила у бабусі під Києвом. Зараз навчаюсь на третьому курсі − я майбутній менеджер. Головою студради я вирішила стати, бо відчувала, що можу покращити життя студентів нашого інституту і впливати на розвиток університету загалом. Приємно, що студенти вірили в мене (і не тільки мого інституту!). Це надихало…

У принципі, активність у мене з самого дитинства. Встигати з усіма справами на такій посаді дуже важко, адже крім цього є навчання, хобі та особисте життя, але я ж навчаюсь на менеджера! J Щовечора планую роботу на завтра, приблизно визначаю, скільки часу мені потрібно для того чи іншого.

Чим особливий мій інститут?.. Серед деяких студентів минулого навчального року поширеним був вираз:  «Це ж «Економ», він має більше тисячі людей», тому, напевно, перш за все можна сказати, що наш інститут є найбільшим серед інших. Ми особливі тим, що вчимося на Рибці (Рибальському півострові J).

Усім успіху та натхнення!

Тимощик Михайло Євгенович – голова студенської ради загальновузівської кафедри фізичного виховання, спорту та здоров’я людини:

− Я навчаюсь на першому курсі, спеціальність «Фізична культура і спорт». Мені пояснювали, що наша кафедра майже не брала ніякої участі в житті університету, і я вирішив це виправити. Саме наш Таврійський надихнув мене на це. Для того, щоб щось зробити, я повинен зрозуміти, як усе облаштовано в університеті та на нашій кафедрі. Обов’язків багато, але мені подобається. Наш інститут особливий силою духу, волі та завзятістю!

Олена Диченко, Катерина Онищук, студенти спеціальності «Журналістика»

                      Фото – О. Щедрікової, Ю. Колеги, І. Мадяр, Б. Фисан, М. Тимощика