ЗУСТРІЧ СТУДЕНТІВ ТА АДМІНІСТРАЦІЇ УНІВЕРСИТЕТУ ІЗ ЧЕМПІОНОМ ХХIII ЗИМОВИХ ОЛІМПІЙСЬКИХ ІГОР З ФРІСТАЙЛУ – ЗАСЛУЖЕНИМ МАЙСТЕРОМ СПОРТУ УКРАЇНИ ОЛЕКСАНДРОМ АБРАМЕНКО

9 листопада 2023 року в стінах Таврійського національного університету імені В.І.Вернадського у межах реалізації завдань освітнього проєкту Національного олімпійського комітету України #OlympicLab за напрямком «Розвиток/ добробут – пізнай себе», відбулася омріяна зустріч студентів та адміністрації Університету із Чемпіоном ХХIII зимових Олімпійських ігор з фрістайлу – заслуженим майстером спорту України Олександром Абраменко. Гостями заходу також стали: Голова Луганського обласного відділення НОК України та начальник Луганського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України – Віктор Острєцов, підприємець, керівник громадського центру « Україна- це ми», президент Федерації боксу АР Крим – Сергій Антонюк. Модератор зустрічі – Наталія Скрипник – провідний спеціаліст Луганського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України та та студентка 2 курсу кафедри журналістики Халупенко Єлізавета..

     Від імені колективу Університету гостей привітали ректор Валерій Бортняк разом з проректором Олександром Бессарабом. У ході зустрічі обговорено основні питання концепції розвитку щоденного спорту в закладах освіти, популяризації спорту серед студентської молоді. Ректор наголосив на конструктивнійі співпраці між університетом та спортивними лідерами, яка б стимулювала і мотивувала студентів до самовдосконалення. Цей проект #OlympicLab – унікальна можливість формування у молоді свідомості щодо корисності та необхідності занять фізичною культурою і спортом через призму олімпійського досвіду, цоб досягати високих результатів в будь-якій галузі.

     Заслужений майстер спорту та олімпійський чемпіон Олександр Абраменко розповів про свою спортивну карʼєру, як він прийшов у спорт, поділився власною історією успіху та зазначив, що ключовим елементом його досягнень була не лише фізична вправність, але й розвиток особистості, гармонійне поєднання фізичного і духовного розвитку, психологічна витримка і здатність тримати себе в ресурсному стані. Студенти вели активну дискусію та ставили питання гостю, отримуючи цінні поради щодо досягнення власних цілей та подолання труднощів.

     Особливо вразила всіх присутніх розповідь Олександра про підготовку до Зимових Олімпійських ігор 2018, так як за 2 роки до цього фристайліст отримав травму: пошкодив хрестоподібну та бічну зв’язки. Олександр Абраменко побажав всім присутнім «займатися тільки тим, що подобається. Бо коли ти робиш те, що тобі подобається, ніхто не змушує тебе це робити. Якщо ти робиш, що тобі не подобається, то ніякого результату не буде. Також потрібно вірити в свої сили і в те, що все можна зробити. Не опускати руки. Якщо сьогодні щось не вийшло, то це не значить, що й завтра також не вийде.». Зустріч завершилася подячними словами від Ростислава Дубового, керівника громадського центру «Україна – це ми», який на згадку подарував подарунки як олімпійському чемпіону, так і студентам Таврійського. Цей день виявився не тільки важливою подією для нашого університету, але й натхненням для майбутніх спортсменів, з вірою в мрії та з прагненням великих досягнень. Зробили і традиційне спільне фото на згадку з Олександром Абраменко.

     «Золоті медалі зроблені не з золота. Вони зроблені з поту, рішучості і рідкісного сплаву, який називається силою волі» (Ден Гейбл) – кредо сьогоднішньої зустрічі.

Дякуємо всім учасникам та організаторам за цікавий та продуктивний захід!

Дякуємо, ЗСУ за новий день, за можливість навчати та навчатися, за Вашу сміливість і безстрашність!