ПОХІД ДО НАЦІОНАЛЬНОЇ ІСТОРИЧНОЇ БІБЛІОТЕКИ УКРАЇНИ

NOVINI_9_0

2 жовтня 2019 р. студенти першого курсу спеціальностей «Історія та археологія» та «Середня освіта. Історія» Навчально-наукового гуманітарного інституту Таврійського національного університету імені В.І. Вернадського відвідали Національну історичну бібліотеку України, яка знаходиться на території Києво-Печерської Лаври.

Наш візит почався з процедури реєстрації нових читачів. Господарі зустріли нас дуже привітно, роль екскурсовода на себе узяла заступник генерального директора НІБУ з наукової роботи Світлана Іванівна Смілянець.

Дуже цікавим та пізнавальним було знайомство з відділом стародрукованих книг, де довелося побачити церковний рукопис XV століття, примірник Острозької Біблії, італійське видання «Божественної комедії» Данте XVI століття, багато інших раритетних видань. Одним з найсильніших вражень був автограф Миколи Гоголя на титульному аркуші «Вечорів на хуторі поблизу Диканьки».

Потім ми прослухали співробітників довідково-інформаційного та бібліографічного відділів. Змістовне та інформаційно насичене спілкування дозволить майбутнім професійним історикам цілеспрямовано працювати в цьому науково-дослідному книгосховищі світового рівню та значення, поглиблюючи та вдосконалюючи свої знання та вміння.