12 ГРУДНЯ ПРЕДСТАВНИКИ ФОНДУ «ICF BIG UA» ПРОВЕДУТЬ НАВЧАННЯ ЩОДО ПРОТИМІННОЇ БЕЗПЕКИ ТА ЗАГРОЗ, ПОВ’ЯЗАНИХ ІЗ ВИБУХОНЕБЕЗПЕЧНИМИ ПРЕДМЕТАМИ

     12 грудня 2023 року о 13:30 – запрошуємо студентів, викладачів та співробітників Таврійського національного університету імені В.І. Вернадського до актової зали Університету на тренінг-лекцію з мінної безпеки від міжнародного благодійного фонду «ICF BIG UA» на тему «Ризики, пов’язані з мінами та вибухонебезпечними залишками війни».

     Представники Фонду проведуть навчання щодо протимінної безпеки та загроз, пов’язаних із вибухонебезпечними предметами. Результати обговорень та отримані знання стосуються безпосередньо безпеки власного життя кожного з нас, і тому, просимо віднестися максимально відповідально до цієї події! Просимо активно долучитися до участі! Нам необхідно пам’ятати, що війна все ще триває.

     Війна принесла для України безліч нових викликів. Один із них — заміновані території, знешкодити які доведеться не один рік. Адже з кожним днем бойових дій збільшуються і їхні катастрофічні наслідки. Враховуючи, що територія, яка постраждала після 24 лютого, є дуже великою, можна із впевненістю припустити, що для очищення всієї України від мін та інших вибухонебезпечних боєприпасів знадобиться дуже значний проміжок часу та чимало зусиль. За результатами аналізу і експертних даних, близько 6 мільйонів людей в Україні знаходяться під загрозою мінної небезпеки для їхнього життя і здоров’я.