Міжнародний відділ ТНУ приймав участь у регіональному семінарі «Розробка та впровадження спільних магістерських програм: сучасні виклики та перспективи» 25-26 квітня у Єревані, Вірменія

На семінарах було обговорено майбутню участь у впровадженні подвійних дипломів. Головним спікером була Ульріке Кравагна, яка відповідає за управління Спільними програмами та Спільною магістерською програмою «CIRCLE» Erasmus Mundus, координованою Університетом Граца.
У перший день семінару Ульріке Кравагна представила етапи, формати, переваги, можливі виклики та рішення, механізми комунікації та управління спільними магістерськими програмами. Далі Галина Грабчук, представник Інституту високих технологій Київського національного університету імені Тараса Шевченка, представила структуру спільної магістерської програми, яку реалізує їхній університет, виклики, які постають на етапах підготовки та впровадження, а також шляхи їх подолання.
Після цього керівник відділу міжнародних зв’язків Вірменського державного економічного університету Анжеліка Мусаелян представила програму подвійних дипломів, розроблену в рамках проекту «Інтернаціоналізація через передову цифрову освіту в Азії та на Кавказі», що фінансується DAAD та реалізується за участю Західно-Саксонського університету прикладних наук у Цвікау, зокрема структуру програми, тривалість, порядок відбору студентів, навчальний план та фінансові зобов’язання.
Далі Крістіне Геворкян розповіла про проект «Розробка спільної магістерської програми з європейських студій: право, управління та комунікація» (DEGES), поки єдиний спільний магістерський проект Erasmus Mundus у Вірменії, представила процес його розробки, виклики, з якими зіткнувся консорціум, система оцінювання з урахуванням фактора інклюзивності в подібних програмах та законодавчі норми.
Семінар організовано Національним офісом Еразмус+ у Вірменії у співпраці з Крістіне Геворгян, експертом з питань реформування вищої освіти, Центром європейських студій ЄГУ, координатором магістерських програм, та Національним офісом Еразмус+ в Україні в рамках Еразмус+ місії технічної підтримки.