ПРИВІТАЛЬНЕ СЛОВО РЕКТОРА З НАГОДИ 105-Ї РІЧНИЦІ СТВОРЕННЯ ТАВРІЙСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ІМЕНІ В. І. ВЕРНАДСЬКОГО

Шановні Таврійці!

     14 жовтня 2023 року, у нас особливий день, і я маю честь сердечно привітати кожного з вас зі 105-ю річницею створення нашого університету. Ми вшановуємо славні традиції Таврійського національного університету імені В. І. Вернадського. Ми віддаємо належне талантам, енергії та працелюбності кожного, хто сьогодні працює і навчається в нашому університеті. Ми пам’ятаємо всіх тих, хто віддавав свою працю та знання для того, щоб наш університет розвивався та процвітав. 

     За 105-річну історію Таврійський національний Університет імені В. І. Вернадського пройшов почесний і нелегкий шлях. Одним із найскладніших періодів була анексія Криму в 2014 році та захоплення ворогом нашого університету, який в той час знаходився у місті Сімферополь. Однак, завдяки високому рівню свідомості, згуртованості та спільним зусиллям колективу університет через два роки продовжив свою діяльність в Києві. Потужна робота всього колективу дозволила нашому університету стати одним з провідних закладів освіти України. Таврійський виростив не одне покоління української інтелігенції. I в цьому полягає його найвища місія – формувати не лише професіоналізм, але й виховувати відданих громадян, мислителів, лідерів, які є найбільшим багатством нашої країни, запорукою її ycпixy, процвітання та безпеки. І в складні часи сьогодення, наш колектив продовжує примножувати добрі традиції своїх попередників.
     Висловлюю щиру подяку всім викладачам за вашу надзвичайну роботу, відданість покликанню, відповідальність та турботу про молоде покоління. Ви є справжніми наставниками та джерелом натхнення для наших талановитих та працелюбних студентів. Щиро дякую всій нашій університетській родині за високий професіоналізм, самовіддану працю, гідний внесок у розвиток української та світової науки! Ваші досягнення та зусилля допомагають піднімати нашу Державу на нові висоти в галузі освіти та науки. Нехай наш університет продовжує писати нові яскраві сторінки своєї історії! Наш Таврійський – це джерело сили та натхнення! Спільно ми здатні досягнути більше! Сподіваюся, на подальшу плідну співпрацю та спільні досягнення! Миру всім нам і добра! Разом до Перемоги. Крим – це Україна!
 
З повагою, ректор Валерій Бортняк