ПРОХОДЖЕННЯ ПРАКТИКИ СТУДЕНТАМИ КАФЕДРИ ФІЗИЧНОГО ВИХОВАННЯ, СПОРТУ ТА ЗДОРОВ’Я ЛЮДИНИ

      Другий семестр 2023-2024 навчального року на кафедрі фізичного виховання, спорту та здоров’я людини навчально-наукового гуманітарного інституту Таврійського національного університету ім. В.І.Вернадського розпочався з практики. До відпрацювання своїх набутих знань взялись здобувачі бакалаврського та магістерського ступенів, студенти освітніх програм 017 «Фізична культура і спорт», 227 «Фізична терапія, ерготерапія». Для 1 курсу ця практика ознайомча і триває 2 тижні. Для 2,3 та 4 курсів має виробничий характер тривалістю 4 тижні. Серед 257 студентів є ті, хто обрав самостійно заклад для проходження, так і ті, хто скористався рекомендованими університетом базами практики. 
 
     Настановчі поради та загальний інструктаж студентам провів завідувач кафедри фізичного виховання, спорту і здоров’я людини, кандидат психологічних наук, доцент Дмитро Анатолійович Карпілянський.
 
      На тренуваннях чемпіонів зі спортивних танців на візках, футболу, плавання та легкої атлетики проходить практика у студентів, які навчаються за освітньою програмою «Фізкультурно-спортивна реабілітація та реадаптація». Вони детально ознайомлюються з особливостями фізичного стану спортсменів з різними вадами розвитку,  дізнаються, як людям з порушенням опорно-рухового апарату підтримувати своє здоров’я, які робити вправи, щоб не нашкодити організму. 
      Серед пацієнтів, з якими працюють студенти освітніх програм «Фізична реабілітація», «Фізична терапія. Ерготерапія», можна зустріти військових, спортсменів, людей з інвалідністю. Допомогти пацієнту відновити втрачені навички і повернути інтерес до життя – у цьому і полягає основне завдання кваліфікованого реабілітолога, фізичного терапевта. Умінь та навичок роботи студенти набувають під пильним наглядом спеціалістів.
Здобувачі вищої освіти спеціальності 017 «Фізична культура і спорт» також відпрацьовують теоритично набуті знання. Вони займаються з дітьми спортивних шкіл, ДЮСШ, фітнес-центрів та інших фізкультурно-спортивних організацій.
Основне завдання майбутнього тренера полягає в тому, щоб вивчити та максимально використати індивідуальні фізичні та психологічні ресурси спортсмена, грамотно розподілити навантаження, навчитися слідкувати за станом здоров’я спортсмена.
     Знайомство студентів з фахівцями обраних професій дає можливість справити повне враження від того, що їх очікує після здобуття вищої освіти, критично осмислити свої знання, наявні навички і скорегувати свою подальшу індивідуальність в траєкторії навчання.
     Протягом практики студенти кафедри фізичного виховання, спорту та здоров’я людини Таврійського національного університету ім. В.І.Вернадського демонструють гарні результати засвоєних теоретичних знань і підготовки до професійної діяльності.
Тож побажаємо їм плідного навчання, нових досягнень для того, щоб стати професіоналом своєї справи й принести користь людям, які потребують їхньої допомоги й підтримки. 
 
Переможе не той, хто сильніший, а той, хто готовий йти до кінця.
Федір Ємельяненко
   ВІДЕО ПРО НАС