ТЕМА КРИМУ У ЗАСОБАХ МАСОВОЇ КОМУНІКАЦІЇ

NOVINI_9_0

11 квітня о 12 годині у хмарочосі “Олівець” відбувся медійний форум, присвячений 135-річчю газети “Терджиман” (“Terciman”), що в перекладі – перекладач.

Гостями прямого ефіру, який транслювався на UA: Крим, стали студенти та викладачі Таврійського національного університету імені В.І. Вернадського та провідні журналісти, які дискутувализ теми «Крим в українських ЗМІ».

Форум пройшов в межах трьох змістових блоків: 1 – друковані ЗМІ, 2 – радіо,3 – телебачення.

Говорили про роль Ісмаїла Гаспринського не лише у створенні газети“Терджиман” , яку читали у багатьох містах і селищах світу, а й також у розвитку журналістики, яка живе на Кримському півострові ще й сьогодні! ГаянаЮксель(генеральний директор радіо “Hayat”) прокоментувала: Терджиман – це основа, це творча лабораторія, що дала значний поштовх до розвитку кримської журналістики.

На жаль, через окупацію Криму нині кримчанам забороняється святкувати 135-у річницю з дня виходу газети, але на материковій частині України вшанували пам’ять про кримськотатарського діяча.

Присутні у студії студенти мали змогу поставити запитання гостям ефіру. Ті, хто поставив найцікавіші запитання, отримати подарунковий сертифікат на відвідування музею телебачення. Серед них опинилася і я! J І вже з нетерпінням чекаю 27 квітня, аби відвідати «Олівець» знову!

Надія Огородник,

студентка І курсу спеціальності «Журналістика»