ТНУ ПІДТРИМУЄ СВОГО СТУДЕНТА – ОЛЕКСАНДРА КОЛЬЧЕНКА

NOVINI_9_0

«Просто знайте, этот гвоздь не согнется…»: ТНУ підтримує свого студента – Олександра Кольченка

 

В Таврійському національному університеті імені В. І. Вернадського 29 листопада відбувся захід з нагоди дня народження нашого студента-географа Олександра Кольченка. Це вже його п’ятий  день народження у в’язниці і студенти зібрались, щоби підтримати Сашка та його близьких, а також усіх українських політв’язнів, яких утримують у РФ.

 

У заході взяли участь мати та племінниця Олександра Кольченка, члени знімальної групи Громадського телебачення, які представили фільм «Етапом через пів-землі. Історія ув’язнення Сенцова і Кольченка».

 

Мета документального фільму –  привертати увагу до проблеми українських політв’язнів у Росії, щоб кожен знав, у яких умовах доводиться виживати нашим патріотам і які беззаконня відбуваються у російських колоніях. Впродовж усієї стрічки глядачі «мандрували» місцями переміщення Олега Сенцова та Олександра Кольченка із однієї колонії в іншу, з Москви до Челябінської області та Якутії, з Якутії – до північного Ямалу. Журналістам вдалось передати атмосферу страху і корупції, яка панує у місцях ув’язнення у РФ.

 

«Етапом через пів-землі. Історія ув’язнення Сенцова і Кольченка» вийшов ще восени. Від деяких студентів дізналися, що фільм можна було подивитись навіть на супутниковім телебаченні  у Криму. У кінці заходу, кожен мав можливість підписати листівку для ув’язнених.

Глянько Катерина, 3 курс, «Журналістика»